MEDICINSK LASER

VAD KAN BEHANDLAS

Medicinsk laser har bl a följande effekter:

-Ökad blodgenomströmning

-Påskyndad sårläkning och minskad ärrbildning

-Förhöjd ämnesomsättning i cellerna genom att   genomsläppligheten ökas

-Motverkan av led- och muskelsmärta

-Stimulans av immunförsvaret


Alla reagerar inte likadant på laserbehandling. Man märker i regel en reaktion inom de första 2-5 behandlingarna. Det flesta känner en effekt nästan omgående, andra behöver fler behandlingar.

Ca 10 % reagerar inte alls, eller så lite att man måste konstatera att laserbehandling inte är rätt metod.

GÖR DET ONT?

Nej, snarare tvärtom. Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6-24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter i gång läkningsprocessen. En smärtreaktion är ett tecken på att en läkningsprocess har startat, och detta är positivt.

FINNS DET RISKER?

Nej, inte i något avseende, och heller inte för ögonen. Skyddsglasögon behövs i regel inte.

Kan man äta mediciner? Ja, det brukar inte vara negativt att kombinera mediciner med laserbehandling.

 LYMFMASSAGE är ett viktigt system för kropppens cirkulation. Den är en del av immunförsvaret och fungerar både som resningsverk och avkoppling. Kroppen har olika gropar som kan täckas igen av slaggprodukter därför är det viktigt att öppna upp dessa gropar för imunförsvaret skull. Slaggprodukterna rensas ut genom njuren och sedan löser sig upp i urinblåsan och sedan följs de med ut i urinen. Genom att göra lymfmassage regelbundet blir musklerna smidigare och starkare samt kroppen håller sig frisk.
Pris 890kr per behandling 


LASER är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus, det vill säga ljuset har en enda våglängd. Det rena ljuset går rakt in i cellen, ger ökad genomblödning i vävnaden och sätter igång en självläkningsprocess.


MEDICINSK LASER kan delas in i två huvudgrupper:

-Stark laser som skär eller bränner, kirurgisk laser

-Svag laser som stimulerar cellfunktionen. Detta kallas ofta för medicinsk laser eller lågeffektlaser. Jag använder mig av svag laser.

HUR OFTA OCH HUR MÅNGA GÅNGER?


Man brukar behandla tätare i början och sedan med allt längre intervall när läkningen börjar komma igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 2-15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem.

Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Vid akuta skador kan man behandla 1-2 gånger per dag första veckan.PRISER

Per gång

20 min 400:-

30 min 500:-

40 min 600:- 5-kort -     5% rabatt

10-kort - 10% rabatt

PENSIONÄRS OCH STUDENTRABATT


50:- per behandling (på ordinarie pris)


5-kort är giltigt i 12 månader


10-kort är giltigt i 12 månader


Båda korten kan användas av flera personer i samma hushåll


Presentkort kan skrivas utREFERENSER

"För 1 år sedan råkade jag trilla så olyckligt på min axel att bicepsmuskeln "hoppade ur sin plats". Detta var oerhört smärtsamt. Jag kunde inte röra min arm och mina fingrar svullnade upp kraftigt. Vårdcentralen ordinerade mig Ibuprofen och vila i 1 vecka utan någon undersökning. Jag fick tid hos en kiropraktiker men först efter 1 vecka. Som tur var fickjag  kontakt med Marie som gav mig 3 laserbehandlingar på axeln så att svullnaden la sig och smärtan lindrades. Min kiropraktiker var väldigt glad över att jag hade fått denna behandling då det gjorde det lättare att lägga tillbaka muskeln eftersom axeln inte var svullen. Vårdcentralen bad jag dra...". 

Jag kan inget annat än att rekommendera denna typ av behandling. Jag upplevde inget obehag varken under eller efter behandlingen och Marie är väldigt duktig och proffesionell i sitt utövande."

Eva 45 år